Litt historie..

I mer enn 100 år har det eksistert hotell nederst i Storgata i Drøbak. Opprinnelig het det Grand Hotel med M. Pedersen som innehaver. Tidlig på 1900- tallet var hotellet til salgs. Bolette Reenskaug, som i mange år hadde drevet hotellet ved torget, tok med seg verandaen og flyttet virksomheten til Storgata under navnet Reenskaug Hotel. Det gikk gjetord om dette hotellet. Her følte gjestene seg hjemme og her slo kunstnere seg ned. Det var hit Christian Krog inviterte sine kunstner venner, og her møttes bohemen rundt hundreårs skiftet til fest. Festene som de holdt gikk det frasagn om. Teaterkritiker Sigurd Bødtker fikk Edvard Munch hit for å redde den berømte Tulla Larsen som lå «svartsjuk» på sitt værelse og vansmektet etter han. Det hjalp at han kom og holdt henne i hånden, for like etter spratt hun opp, klar til en ny fest. Det gikk over stokk og stein til den lyse morgen.

Knut Hamsun bodde på Reenskaug i årene 1903- 04. Her, på vårt "hjørneværelse", i dag rom 213, satt vår berømte forfatter og skrev romanen «Sværmere». Han ble så glad i Drøbak at han i 1905 bygget eget hus "Maurbakken" i Torkildsbyen. Knut Hamsun er også kjent for sitt utsagn: "Om hundre år er allting glemt…" I dag vet vi at så ikke er tilfelle.
Stacks Image 91

Anton Thoresen

Stacks Image 95

Edvard Munch

Stacks Image 93

Knut Hamsun

I 1972 overtok Sissel og Leon Eide Reenskaug Hotel. Leon, var i sin tid landets yngste hotelldirektør. Sammen hadde det unge vertskapet som mål å ivareta hotellets tradisjoner. Hotellet ble i 1982 utbygget med en ny fløy. Gjennom årenes løp har hotellet vært gjenstand for en kontinuerlig renovering og utvikling med ett mål for øyet: Å bevare Reenskaug Hotels spesielle atmosfære og sjarme.

I dag er Reenskaug Hotel en oppegående og oppdatert 100-åring!
Familien Eide er stolte av å kunne presentere Reenskaug Hotel som en del av
"De Historiske Hotel & Spisesteder."

Stacks Image 1494

Den ene av hotellets restauranter, "Jacobinestuen", har fått navnet sitt etter fergekvinnen, Jacobine (Johannesen f. Wihelmsen) født 16. august 1831. Jacobine drev robåtskyss mellom Drøbak og Hurum ved århundreskiftet. Henne kunne man stole på, hun fraktet jordmor og medisiner i all slags vær. Det sies at når losene hadde vanskeligheter med å få ut båtene sine i ruskevær, henvendte de seg til Jacobine, som alltid greide brasene.

Våre hjemmesider er under utarbeidelse., og vil bli oppdatert fortløpende.
Stacks Image 1488